mainimage

MUISTOISSAMME

Marco of Happy Song
10.6.2013-07.10.2016

Kolme vuotta täyttänyt Marco alkoi hengittää raskaasti elokuun lopulla ja eläinlääkärissä todettiin että hänen keuhkoihinsa oli kertynyt nestettä. Oireiden alkuperäksi epäiltiin HCM:ää, sydänlihaksen paksuuntumaa. Siihen saatiin lääkkeet, ja poika voi hetken jo paremmin, kunnes Marcon emäntä huomasi hänen kipuilevan. Kipulääkkeillä saatiin kivut hetkeksi pois mutta lopulta poika oksensi kaiken ruoan ulos. Marco päätettiin lokakuun alussa päästää pois kivuista taivaan saaristomaisemiin. Ruumiinavauksessa paljastuivat kipujen syyt: pidempiaikainen sappitiehyeiden tulehdus ja pahanlaatuinen muttei vielä pitkälle levinnyt haimakasvain. HCM:stä ei löytynyt merkkejä ruumiinavauksessa vaikka ultratessa vasen kammio oli 6,5 mm paksu - jälkeenpäin ultrannut ell. tulkitsi sen olleen verenpaineesta johtuvaa. Pojalla oli varmasti paljon kipuja ja päätös päästää hänet tuskistaan oli oikea. Asiaa mutkistaa se, että Marcolla on paljon jälkeläisiä, joista osa siitoskäytössä. Joudumme nyt seuraamaan kaikkien jälkeläisten terveyttä tarkkaan, jos kyse sittenkin oli HCM:stä. Olen kuitenkin onnellinen, että komea, reipas ja urhoollinen Marco jatkaa eloaan jälkeläisissään. Kaipaamme sinua Marcovits!


Asolan Whit Kristmas, Urkki
13.12.2012-28.5.2013

Urkki sairastui kovaan kuumeeseen toukokuussa 2013, ja häntä lääkittiin antibiootilla ja kortisonilla. Kuume ei kuitenkaan laskenut, mikä viittasi FIPiin. Viikon hoidon jälkeen omistaja päätti päästää pojan kärsimyksistä, mikä oli oikea mutta meille kaikille erittäin raskas päätös, sillä Urkki oli kasvanut meillä kotona ja luonne oli ystävällisin koskaan kokemani. Ruumiinavauksessa syyksi paljastui anemia ja punasolujen vajaatuotanto, jotka eivät kuitenkaan hieman aiemmin otetussa verinäytteessä olleet näkyneet mitenkään. Tästä valitettavasti opimme että kannattaa epäillä eläinlääkärin mahdollista FIP-diagnoosia, eikä kannata koskaan jättää eläinlääkärikuluvakuutusta hankkimatta. Kenelläkään ei ole varaa laittaa tuhansia euroja kissan tutkimuksiin, varsinkin jos ennuste on huono. Ikävä on suuri, rakas Urkki.


Starstruck's L-pentue
1.5.2013-4.5.2013

Starstruck's Jane Bonhamin, Bonzon, ainoan pentueen kävi kovin huonosti. Ensimmäinen kuoli 3 päivän ikäisenä ja päätin päästää loput 4 kissojen taivaaseen huomattuani ettei kaikki ole hyvin: pennut eivät reagoineet normaalisti eikä niiden paino noussut. Kuolinsyyntutkinnassa syyksi paljastui E. Coli. Emolla oli ripulia tiineyden loppuvaiheessa, ja pennut saivat tartunnan jo kohdussa. Halusin kertoa surullisen tarinan täällä siksi, että ehkä se auttaa jotakuta toista vastaavassa tilanteessa: mikäli pentujen vaste ei ole normaali tai äidillä on pahalta haiseva ripuli, kyseessä voi olla E. coli, jolloin pentue tai äiti tarvitsee välittömästi vahvan antibioottikuurin.