mainimage

kasvatuskissat

ASOLAN Roksana Amuletovna

Roksana Sukupuoli: naaras
Syntymäpäivä: 8.7.2017
Isä: Amulet Suomipoika Trozayar
Emo: ASOLAN Blu Kristmas
Kasvattaja: Tommi Tanttu
Omistaja: Katja Kurisjärvi
HCM-testi: -
Kaihi/PRA: -
Felv/FIV-testi: -
Microsporum canis: -
Veriryhmä: -

Roksana seuraa äitiään Ainoa perheemme tällä hetkellä ainoana kotonamme asuvana siitosnaaraana. Äitinsä lisäksi myös isä Amulet on meille todella tärkeä ja rakas kisu. Oli helppo päättää, että Ainon pennuista juuri Roksana jäi kotiin äitinsä seuraksi. Roksanalla on seurallinen ja utelias luonne. Turkki ja silmät ovat vielä vaiheessa mutta profiili ja korvien asento ovat hyvät.


Sukutaulu

Roksanan näyttelytulokset löydät täältä


Starstruck's Sleepy of Seven Dwarfs

Sleepy Sukupuoli: uros
Syntymäpäivä: 14.8.2017
Isä: Amulet Suomipoika Trozayar
Emo: Skuggpanterns Anne Petrovna
Kasvattaja: Katja Kurisjärvi
Omistaja: Katja Kurisjärvi
HCM-testi: -
Kaihi/PRA: -
Felv/FIV-testi: -
Microsporum canis: -
Veriryhmä: -

Sleepy on sijoitustyttöni Lumin toiseen pentueeseen syntynyt poika, jonka jätin lupaavan ulkonäön ja eritoten sukutaulun takia siitokseen. Hän asuu veljensä Happyn kanssa Lauttasaaressa ex-kollegani Päivin ja Emilin tykönä. Hänelle on tulevaisuudessa suunnitteilla 3 pentuetta.


Sukutaulu

Sleepyn näyttelytulokset löydät täältä


Harmuan Adriana Allegra, Alina

Alina Sukupuoli: naaras
Syntymäpäivä: 23.10.2017
Isä: Kind of Blue Buongiorno Amore
Emo: Harmuan Belle Bärlein
Kasvattaja: Viivi Viuha
Omistaja: Katja Kurisjärvi
HCM-testi: -
Kaihi/PRA: -
Felv/FIV-testi: -
Microsporum canis: -
Veriryhmä: -

Alina on uusin siitosnaaraani Harmuan-kasvattaja Viiviltä. Alina asuu Porissa kahden venäjänsinisveljensä Maksimin ja Nikitan sekä ihmispalvelijoiden kanssa.

Alinalla on tasapainoinen, kaunis ilme ja hyvä profiili. Silmien väri on todella lupaava, ja mikä parasta, Alina ei pelkää mitään tai ketään!


Sukutaulu

Adrianan näyttelytulokset löydät täältä


Starstruck's Tamos Yulianovich

Sleepy Sukupuoli: uros
Syntymäpäivä: 27.10.2017
Isä: Yulian Grey Rus
Emo: Asolan Oksana Maksimovna
Kasvattaja: Katja Kurisjärvi
Omistaja: Katja Kurisjärvi
HCM-testi: -
Kaihi/PRA: -
Felv/FIV-testi: -
Microsporum canis: -
Veriryhmä: -

Tamos on Yulianin ja Oksanan poikaviisikosta sijoitukseen mennyt poika, joka asuu Konton perheessä Raumalla. Hänestä suunnitellaan kahden venäjänsinispentueen isää syksyllä 2018.

Tamos on pentueen pisin ja isokorvaisin poika, jolla on erittäin lupaava skandinaavinen lookki. Metsästysvaisto on myös tallella, koska lelut otetaan kiinni ja niistä pidetään kiinni muristen. Profiili on hyvä. Silmien muoto on kaunis mutta koko voisi olla isompi. Väri on myös vielä vasta kehittymässä.


Tamos Instagramissa

Sukutaulu

Tamoksen näyttelytulokset löydät täältä

eläkeläiset

ASOLAN Blu Kristmas, Aino

kissatgreta Sukupuoli: naaras
Syntymäpäivä: 13.12.2012
Isä: NorthernBlue Jungle Boy
Emo: Starstruck's Greta Ekman
Kasvattaja: Tommi Tanttu
Omistaja: Tommi Tanttu
Kaihi/PRA: neg.
Felv/FIV-testi: neg.
Veriryhmä: A


Ensimmäinen meille kotiin jäänyt pentu. Lause, johon kiteytyy kaikki. Se, kuinka tärkeä ja toivottu Aino on.

Ainon luonne on puhdasta kultaa! En ole koskaan tavannut yhtä kilttiä venäjänsinistyttöä. Tosin näyttelyissä hänellä tuhat jalkaa elegantin tyylikkyyden sijaan.

Aino on isänsä Andersin näköinen isokorvainen kaunokainen. Ainolla on lupaava silmien väri ja kerrassaan hurmaat korvat sekä asennoltaan että sijainniltaan. Silmissä on kaunis vihreä. Turkki on tuuhea, tumma ja keskipitkä, ehkä hiukan pidempi kuin haluaisin. Tärkeintä on kuitenkin että hän on kokonaisuudessaan tyypikäs skandinaavi, joita kissalamme on omistautunut kasvattamaan.

Toivoimme, että Ainolle suodaan useammat pennut vaalimaan venäjänsinisten pohjoismaista verenperintöä. Täällä kotona äitinsä ja meidän ihmisten luona. Hän saikin kolmet pennut ASOLAN TICA-kasvattajanimellä.

Sukutaulu

Ainon näyttelytulokset löydät täältä


Starstruck's Greta Ekman

kissatgreta Sukupuoli: naaras
Syntymäpäivä: 27.11.2010
Isä: Koroleva Grigorij Blue Prince
Emo: Starstruck's Elektrina
Kasvattaja: Katja Kurisjärvi
Omistaja: Katja Kurisjärvi
Kaihi/PRA: neg.
Felv/FIV-testi: neg.
Veriryhmä: A

Ekmanien sijoitusperheessä kuvankauniin äitinsä Elektrinan tykönä kasvanut Greta on ensimmäinen kasvattimme, jonka olemme ottaneet luoksemme asumaan. Vaikka kaikki kissamme ovat Gretan jo hyväksyneet, on hän erityisen läheinen paitsi pentunsa Ainon myös Ingan kanssa. Greta on meille erittäin tärkeä kissa, sillä hänen sukupuussaan ovat kaikki kotona asuvat kasvatuskissamme. Olemme ylpeitä siitä että hän on olemassa ja muistuttaa meitä kaikista muista kissoistamme joka ikinen päivä!

Greta on kovasti Grigorij-isänsä näköinen isoine korvineen ja ilmeineen. Korvat hiukan avoimemmat kuin Griksu-isällä. Profiili on erittäin hyvä: nenä on suora, leuka ok ja päälaki hyvin litteä. Silmät ovat reunoilta vielä 1,5 vuoden iässä keltaiset, mutta toivotaan että ne vielä vihertyisivät kokoaan. Pennuilleen Greta on erittäin omistautuva ja puhelias emo, joka rakastaa leikkiä pentujensa kanssa - rajuja leikkejäkään kaihtamatta. Greta on saanut yhteensä kolme pentuetta, joissa kussakin 2 pentua.

Sukutaulu

Gretan näyttelytulokset löydät täältä


Silverklon's Bluebell, Inga

kissatinga Sukupuoli: naaras
Syntymäpäivä: 5.2.2009
Isä: S* Alexej
Emo: Cortobelle's Lisa
Kasvattaja: Victoria Andersson
Omistaja: Katja Kurisjärvi
Kaihi/PRA: neg.

Inga, hyvällä ruokahalulla varustettu pötkäle, on pitkän linjan kasvatussuunnitelman tulos, joka alkoi Corton (Boa x Wolga) Ruotsin-vierailusta. Corto on Ingan isoisä. Halusin takaisin omia linjojani yhdistettynä kauniisiin ruotsalaiskisuihin ja harvinaisempiin linjoihin. Paitsi että Ingalla on peloton ja ihmisläheinen luonne (lapsiakaan hän ei pelkää mutta antaa tassusta, jos liiaksi kiusataan), hänellä on erittäin kaunis lyhyt, tumma ja tuuhea turkki sekä tasapainoinen pää. Kulmaa löytyy, nenä on suora ja leuka vahva. Iiriksen reunoista on levittäytymässä reunoille kaunis sinivihreä.

Pian Ingan Suomeen saavuttua huomasin hänellä pienen napatyrän, joka oli jäänyt eläinlääkärin tarkastuksessa huomaamatta. Pettymyksestämme toivuttuamme päätimme kuitenkin jättää tämän kauniin skandinaavin omaan kotiimme rakkaaksi lemmikiksi. Näyttelyille ei ole estettä, sillä steriloidun neitimme napatyrä on nyt leikattu mutta mitä suotta! Jääköön Inga ilostuttamaan meitä tänne kotiin - sohvallamme ei pysty istumaan ilman että rakas Inga pyrkii syliin.

Sukutaulu


CH Wildtbergs Reca Wolga

kissatwolga Sukupuoli: naaras
Syntymäpäivä: 9.1.2006
Isä: CH Vatulands Yurij
Emo: IC Zilarrezko Lady Rowena
Kasvattaja: Ywonne Wildtberg
Omistaja: Katja Kurisjärvi
CPC: neg.

Wolga on edesmenneen äidinsä Lady Rowenan tapaan kova kehräämään, puhumaan ja leikkimään - vielä nytkin. Ennen sterilointiaan Wolga oli hormonikissa ja hänellä oli selkeästi hyvät ja huonot päivät - huonoina päivinä muut kissamme saavat tuta ;) Sterilaation jälkeen hänestä on tullut omissa oloissaan viihtyvä, arka kissa.

Wolgalla on kaunis rysslookki sekä suora nenä, syvänvihreät silmät ja huomattavan tumma mutta hopeainen turkki. Leukakin on suht vahva. Pää voisi olla hänellä hiukan leveämpi, silmät suuremmat ja korvat paremmin sijoittuneet ja avoimemmat. Wolga on saanut 3 pentuetta, joissa on ollut yhteensä 8 pentua: 3 on tyttöä ja 5 poikaa. Toivoisin vielä saavani kasvattaa kissoja, joilla olisi yhtä voimakas ruotsalainen lookki kuin Wolgalla.

Wolga asuu nykyisin citykissana Lindan luona, jossa hän saa olla rauhassa lapsilta ja muilta kissoilta.

Sukutaulu

Wolgan näyttelytulokset löydät täältä


CH & GIP Jumillas Born to Run, Boa

kissatboa Sukupuoli: uros
Syntymäpäivä: 28.8.2005
Isä: IC Dynamo Alaska
Emo: CH Luna of Brilliant Disguise
Kasvattaja: Gudrun Dellwo
Omistaja: Katja Kurisjärvi
CPC: neg.

Boa on ja tulee aina olemaankin kissaperheemme ainoa uros. Boalla on juuri niin kultainen, suuripiirteinen ja ihmisrakas luonne kuin hänen saksalainen kasvattajansa sanoikin. Hän jakelee eskimonsuukkoja jokaiselle, jonka huomaa niitä kaipaavan, ja ottaa varauksetta vastaan kaikki vieraat viihtyen heidän sylissään yhtä kauan kuin meidänkin. Tyttöjämme Boa saattaa joskus kiusata, kun jokin ottaa häntä pannuun.

Ulkoiselta olemukseltaan Boa on hyvin paljon amerikkalaisen isänsä Shrimpin oloinen: turkki on lyhyt, tuuhea ja hopeainen ja nenä täysin suora. Lähes täydellisestä olemuksestaan huolimatta tässä pojassa parasta on joviaali luonne, joka valloittaa kaikki, oli kyseessä ihminen tai kissa! Boa on saanut yhteensä 9 jälkeläistä 3 eri naaraan kanssa: 6 poikaa ja 3 tyttöä.

Sukutaulu

Boan näyttelytulokset löydät täältä


CH Kuunkajon Candelifera

kissatlaiffi Sukupuoli: naaras
Syntymäpäivä: 15.5.2004
Isä: IC Antey
Emo: Kuunkajon Blueberry
Kasvattaja: Monica Kyyhkynen
Omistaja: Katja Kurisjärvi
CPC: neg.

Laiffi on ensimmäinen, erityisen rakas kissamme. Hän on luonteeltaan hieman ujo mutta äänekäs ja lempeämielinen tyttö, joka tykkää makoilla isännän ja emännän sylissä – tai mieluummin selän päällä. Laiffi on kissoistamme se hyväsydäminen poliisi, joka herättää isäntänsä joka aamu ja toivottaa hänelle ovella hyvää työpäivää sekä ratkoo muiden kissojemme riitoja.

Ulkonäöltään Laiffi on siro ja elegantti ja muistuttaa kovasti venäläisiä esi-isiään isoine pystyine korvineen, keskisinisine turkkineen ja pitkine hoikkine säärineen. Silmät Laiffilla ovat kauniin vaalean vihreät, mutta reunoille on jäänyt keltainen rinkula. Ehdottomasti parasta Laiffissa on pehmeääkin pehmeämpi, lyhyt, paksu ja hopeainen turkki, jonka ansiosta hän on saanut isännältään lempinimen Kuningatar Silkkiturkki. Laiffi on saanut 3 pentuetta, joissa on ollut yhteensä 7 pentua: 5 urosta ja 2 naarasta.

Sukutaulu

Laiffin näyttelytulokset löydät täältä

Entiset sijoituskissat

SE*Skuggpanterns Anna Petrovna, Lumi

Lumi Sukupuoli: naaras
Syntymäpäivä: 21.2.2015
Isä: SE*Grrr Neotinea Ustulata
Emo: SE*Kärrmarks Amalija
Kasvattaja: Kajsa Berggren
Omistaja: Katja Kurisjärvi
Kaihi/PRA: -
Felv/FIV-testi: neg.
Microsporum canis: neg.
Veriryhmä: A

Lumi on unelmieni skandinaavi. Etsin pitkään Ruotsista yhdistelmää, jolla olisi harvinaine mutta skandinaavinen sukutaulu, ja löysin sen Lumissa. Lumin äiti Tesla on Kajsa Berggrenin ainoa kasvatusnaaras ja hänen jälkeläisiään on vähän siitoksessa. Tämä oli Teslan viimeinen pentue, joten tilaisuus oli käytettävä hyväksi. Pentueen isä on erittäin charmantti vihreäsilmäinen uros, joka hurmasi minut täysin tuttavallisella luonteellaan.

Lumilla on lähes täydellinen ruotsalainen pää, ja korvat ovat avonaiset ja isot. Turkki on ruotsalaisturkiksi epätavallisen lyhyt ja tuuhea. Silmien väri on vielä kehittymässä (yleistä skandinaavisille linjoille) mutta toivon kovasti että Lumi saa isänsä vihreät silmät. Lumi sai ennen sijoituskotiin siirtymistään 2 pentuetta, joissa oli yhteensä 3 pentua - kaksi poikaa ja yksi tyttö.

Lumi asuu Kotkassa kasvattini Kuuran ja Anu-emännän tykönä.


Sukutaulu

Lumin näyttelytulokset löydät täältä


Starstruck's Princess Snow White, Misu

Lumikki Sukupuoli: naaras
Syntymäpäivä: 19.7.2016
Isä: Porto Blekitek*PL
Emo: Skuggpanterns Anna Petrovna
Kasvattaja: Katja Kurisjärvi
Omistaja: Katja Kurisjärvi
Kaihi/PRA: -
Felv/FIV-testi: neg.
Microsporum canis: -
Veriryhmä: -

Lumikki eli Misu on äitinsä Lumin tähän mennessä ainoa pentu, jonka t ä y t y i mennä sijoitukseen. Ei vain siksi, että hän on isänsä Villen ja äidinsä yhdistelmänä ainutlaatuinen vaan myös kauniina skandinaavisen tyylin edustajana russimaisine ilmeineen, isoine silmineen, hyvine profiileineen ja lyhyine turkkineen. Misu sai kolme pentua Jalo-kollin kanssa.


Sukutaulu

Misun näyttelytulokset löydät täältä


ASOLAN Oksana Maksimovna

Oksana Sukupuoli: naaras
Syntymäpäivä: 15.3.2016
Isä: Sini-ihmeen Mikko Mania
Emo: ASOLAN Blu Kristmas
Kasvattaja: Tommi Tanttu
Omistaja: Katja Kurisjärvi
HCM-testi: neg.
Kaihi/PRA: -
Felv/FIV-testi: neg.
Microsporum canis: -
Veriryhmä: -

Oksana on ensimmäinen sijoitukseen jättämämme Ainon pentu. Hän toivottavasti tulee yhden Starstruck's-pentueen äidiksi FIFe-järjestössä kesällä 2017. Oksanalla on kauniin kokoiset ja muotoiset silmät ja täydellisesti asettuneet korvat.

Hän asuu Nurmijärvellä Wuoren perheessä, jossa hänen elämäänsä kuuluu perheen vanhempien lisäksi kaksi ihastuttavaa nuorta neitoa ja kolme pyhää birmaa. Oksana sai meille tehdyssä pentueessa 5 komeaa poikaa, joista Tamos toivottavasti jatkaa linjaa 1-2 pennuilla.


Sukutaulu

Oksanan näyttelytulokset löydät täältä


Amulet Suomipoika Trozayar, Amu

Onnenamuletti Sukupuoli: uros
Syntymäpäivä: 31.3.2016
Isä: CH Erofey Habarov Viora Trozayar
Emo: Yoorana Loving Layar Trozayar
Kasvattaja: Svetlana Razumnaya
Omistaja: Katja Kurisjärvi
Kaihi/PRA: neg.
Pitkäkarvageeni: neg.
Naamiogeeni: neg.
Felv/FIV-testi: neg.
Microsporum canis: neg.
Veriryhmä: -

Hain Amuletin Moskovasta uuteen kotimaahansa Suomeen elokuun viimeisenä viikonloppuna vuonna 2016. Hän oli yhtä komea kuin kuvissa! Isot ilmeikkäät pupun korvat sekä kaunis, kaunis lyhyt ja tuuhea turkki, jossa on tippausta enemmän kuin yhdelläkään muulla kissoistamme. Myös profiili on mieleeni mutta luonne on ehkä kauneinta Amuletissa...hän on uskomaton kehruukone!

Amulet asui ensimmäiset pari Suomen-kuukautta meillä mutta nyt hän asuu emäntänsä Mian kanssa Järvenpäässä. Meillä on onneksi ilo ollut saada Amu välillä meille hoitoon. Lapset rakastavat Amua (ja myös me aikuiset).

Siitosurallaan Amu sai 9 pentua 3 naaraan kanssa, joista 5 tyttöä ja 4 poikaa.


Sukutaulu

Amuletin näyttelytulokset löydät täältä


Sini-ihmeen Mikko Mania, Maksim

Mikko Sukupuoli: uros
Syntymäpäivä: 5.12.2014
Isä: Marco of Happy Song
Emo: Mudhoneys Minni
Kasvattaja: Katja Impivaara-Ursin
Omistaja: Nina Lehto
HCM-testi: neg.
Kaihi/PRA: neg.
Felv/FIV-testi: neg.
Veriryhmä: A

Maksim on kaimaltani Katjalta sijoitukseen ostettu suloinen poika, joka asuu Nina ja Pasin luona Porissa. Hänen on tarkoitus paitsi lumota sijoituskotinsa myös saada parit pennut Suomessa. Pojalla on hyvä sukutaulu, sillä kumpikin vanhemmista on ulkomaantuonti: isä Marco on Latviasta (WCF) ja äiti Ruotsista (Fife). Mikä tärkeintä, hän muistuttaa kuitenkin ulkoisesti skandinaavista tyyppiä.

Maksimilla on kauniisti sijoittuneet korvat ja silmien muoto, leveä kiila, lyhyt nenä ja lupaava profiili. Silmät vihertävät myös jo kauniisti. Hän on myös erittäin rauhallinen ja sopuisa poika. Toivottavasti Nina ja Pasi innostuvat käyttämään käytökseltään lupaavaa poikaa pari kertaa näyttelyssäkin!

Maksimilla on 2 pentuetta Suomessa, joissa 3 tyttöä ja 2 poikaa.

Sukutaulu

Maksimin näyttelytulokset löydät täältä


Marco of Happy Song

kissatmarco Sukupuoli: uros
Syntymäpäivä: 10.6.2013
Isä: CH Takao Niebieska Perla*PL
Emo: Milla Jovovich of Happy Song
Kasvattaja: Marija Valtere
Omistaja: Virpi Inkilä
Kaihi/PRA: neg.
Felv/FIV-testi: neg.
Veriryhmä: A

Alunperin WFC:hen rekisteröity siitosuros tuli Suomeen rikastuttamaan geenipohjaa, ja hän sai mm. kasvattimme Ainon kanssa 4 pentua. Hän ja hänen lemmikkiveljensä Mirco tulivat Suomeen Latviasta, Marija Valteren Happy Song -kissalasta, ja asuvat nyt yhdessä Kouvolassa Virpin ja Sepon kullannuppuina.

Marcolla on kauniit vihreät silmät, hyvä leuka ja hyvin sijoittuneet korvat. Näiden lisäksi luonne ja erittäin lyhyt hopeainen turkki olivat tärkeitä ominaisuuksia, joita painotin urosta valitetessani. WCF-rekisteröity Marco oli täydellinen valinta myös siksi, että halusin sukutaulun tuovan mahdollisimman paljon uutta verta Suomeen ilman korkeaa sukusiitoskerrointa. Tällaisen, tyypiltään skandinaavista lähellä olevan yksilön löytäminen on nykyisin kiven alla.

Marco sai siitosurallaan peräti 5 pentuetta, joiden jälkeläiset jatkavat useissa kissaloissa eteenpäin.

Sukutaulu

Marcon näyttelytulokset löydät täältä