mainimage

Starstruck's

gretaFI* Starstruck's on pieni kissala Vantaalla. Tyypiltään skandinaavisia venäjänsinisiä kasvattavaan kissalaamme syntyy pentuja harvakseltaan ja tarkkaan mietityistä yhdistelmistä. Tällä hetkellä kissalassamme asustaa vakituisesti 5 venäjäsinistä, joista neljä on päässyt jo eläkkeelle näyttely- ja siitosuralta: Starstruck's Greta Ekman, Silverklon's Bluebell, Kuunkajon Candelifera ja Jumillas Born To Run. Siitosnaaraita asustaa kotonamme vain yksi: ASOLAN Blu Kristmas. Silloin tällöin jatkamme Starstruck's- ja Asolan-linjoja myös sijoituskissoilla.

Kasvatustavoitteenani on saattaa maailmaan uteliaalla ja ihmisrakkaalla luonteella varustettuja, ulkoasultaan rotumäärityksen mukaisia, skandinaavisia venäjänsinisiä FIFessä. Ulkonäössä painopisteeni on perinteisessä, hieman v-mäisessä ilmeessä, elegantissa mutta lihaksikkaassa olemuksessa, hyvässä profiilissa, avoimissa suurissa korvissa ja vihreissä mantelinmuotoisissa silmissä. En muista olisinko missään venäjänsinisessä näitä kaikkia yhdessä tavannut, joten kasvatusrintamalla riittänee haastetta pitkälle tulevaisuuteen. Pentuetta suunnitellessani kollin ulkoinen olemus, luonne, sukupuu ja vähäinen aiempi siitoskäyttö ovat ratkaisevassa asemassa.

Kartoittaaksemme kokemuksiamme muista venäjänsinistyypeistä ja kattojärjestöistä kasvatamme mieheni kanssa venäjänsinisiä myös mieheni nimissä olevalla Asolan TICA-kasvattajanimellä. Itse tyyppiä en halua skandinaavisesta kuitenkaan mihinkään vaihtaa, sillä se on minulle se 'ainoa oikea'!

Kissanäyttelyt on luonteva osa kasvatustoimintaa. Niissä paitsi tapaa muita kissaihmisiä myös saa arvokasta tietoa muilta kissanomistajilta ja kasvattajilta. Kieltämättä myös serti silloin tällöin saa kissanomistajan ylpeäksi omasta kullannupustaan! Vaikka pyrinkin löytämään lupaaville pennuille näyttelyistä ja/tai kasvatuksesta kiinnostuneen kodin, tärkeintä on, että ihmisperheellä on tarjota kissalleen turvallinen, rakastava ja virikkeellinen kasvuympäristö kissan loppuelämäksi.